Beseda se spisovatelkou Hanou Hindrákovou

02.11.2015 20:51

pátek 6. listopadu navštíví naši školu spisovatelka a cestovatelka Hana Hindráková, s níž budou besedovat žáci třetích a čtvrtých ročníků.

Autorka Hana Hindráková pochází z Trutnova, ale nyní žije se svou rodinou nedaleko Prahy. Je předsedkyní neziskové organizace Fair, o. s., která se specializuje na rozvojovou spolupráci s Keňou. Sama Keňu navštívila pětkrát. K tomu jí vyšly čtyři romány z afrického prostředí – Děti nikoho, Karibu Keňa, Dobrovolnice a Očarovaná.

Román Karibu Keňa s podtitulem Láska v ohrožení voodoo vyhrál soutěž Mám talent pořádanou nakladatelstvím Euromedia. Román Děti nikoho, který je inspirovaný skutečným příběhem, byl jednou z nejprodávanějších knih nakladatelství Alpress a byl nominovaný na knihu roku 2012 . Román Dobrovolnice patřil mezi TOP knihy nakladatelství Alpress. Koncem února vyšla novinka s názvem Očarovaná.

Součástí besedy bude prodej afrických výrobků žen z chudinské čtvrti Kibera (náramky, náušnice, náhrdelníky,…), jejichž koupí v ceně 40 – 100 Kč podpoříte projekty na rozvoj v této oblasti.

Pokud máte zájem zúčastnit se besedy s projekcí fotografií a povídáním o životě v Africe společně s dětmi, informujte se u třídních učitelů žáků 3. a 4. ročníku.

Více informací o spisovatelce a jejich knihách se dozvíte ZDE.