Vánoce ve 3.B

19.12.2014 16:12

Paní učitelka ráno pro nás nachystala překvapení. Ve třídě bylo zhasnuto a místo světla zářily svíčky. Na uvítanou nám hrály koledy.

V osm hodin jsme se šli podívat na vánoční vystoupení do jídelny. Představily se nám žákyně čtvrtých tříd,které zatančily, pak jsme zhlédli vystoupení druháků, kteří pro nás měli nachystané pásmo vánočních básniček, prvňáčcii zazpívali vánoční píseň a nakonec zazpíval sboreček, kde se nám předvedly naše Bára, Natálka K. a Márinka.

Po vystoupení jsme posvačili,abychom nabrali sílu na výrobu jablečných vrkočů a hlavně jsme se museli najíst, jinak bychom snědli dobrůtky připravené k výrobě vrkočů. Vrkoče se nám moc povedly. Ostatně to můžete posoudit sami na obrázcích.

Následně jsme se zabývali tradičními vánočními zvyky a obyčeji - krájeli jsme jablíčka, každý uprostřed objevil hvězdičku, což nás příjemně naladilo. Následovalo pouštění skořápkových lodiček, některé daleko nedopluly, ale to nám nevadilo. Pak jsme zapalovali prskavky - to byl pro některé z nás opravdu silný zážitek.

A pak už jsme byli všichni nedočkaví, takže jsme si rozdali dárky a pomalu se rozcházeli na vánoční obídek, byla  to dobrota, a vánoční prázdniny začínají...

Přeji Vám pohodové a klidné vánoční svátky a do nového roku vše dobré!

Hanka Plašilová

foto z akce zde: picasaweb.google.com/112724322849966900145/VanoceVe3B