Jak proběhl hudební čtvrtek?

04.04.2013 16:49

 

Čtvrtek 4. dubna se pro 1.B stal čtvrtkem hudebním. Celý den jsme zahájili krátkým loutkovým videem o dirigentovi Skobinim a o hudebních nástrojích v orchestru. Pak jsme na interaktivní tabuli přiřazovali názvy k nástrojům, dokonce se nám podařilo vyluštit i tajenku, že hudba je krásná. Společně s Dádou Patrasovou jsme si zazpívali písničku Z nás bude kapela a krásně jsme předváděli nástroje, o kterých se zrovna zpívalo.

Abychom nepřišli ani o každodenní čtení, psaní a počítání, připravila pro nás paní učitelka hudební pracovní listy – trénovali jsme psaní hudebních nástrojů, četli jsme o Míše, která nemá kamarády, protože pořád cvičí na klavír. Té samé Míše jsme pomáhali skládat názvy nástrojů a přiřazovat je k obrázkům. Pak nás také čekala omalovánka s oživlými nástroji, kterou jsme museli vybarvovat podle vypočítaných příkladů.

Nejvíc jsme se ale těšili na vystoupení našich spolužaček Natálky K. a Márinky, které s nápadem na hudební den přišly. Děvčata nám slíbila přinést nástroje, na které se učí hrát - Natálka flétničku a Márinka housličky. Obě nám předvedly, co o svém nástroji ví a co už se na něj naučily zahrát. Holky jsou šikovné, však je po jejich vystoupení čekal zasloužený potlesk.

Poslední hodinu jsme si sami zkoušeli hrát především na bicí nástroje – bubínek, tamburínu, triangl, činelky, rolničky, rumbakoule, dřevěný blok, ozvučná dřívka a zkusili jsme si dokonce zahrát i na xylofon.

Hudební vyučování se dětem líbilo, prohlédněte si jak fotografie, tak další video. Tak prvňáčci, jaký další tematický den si uděláme?