Jak jsme se měli na výletě v Pěnčíně

23.05.2014 21:20

V pátek 23. května jsme vyrazili do Pěnčína u Jablonce nad Nisou, abychom se podívali na kozí farmu a abychom odhalili tajemství výroby skleněných perel.

V pěnčínském výletním areálu nás seznámili s celým postupem výroby skleněných perel. Dozvěděli jsme se, z čeho se korálky vyrábí, navštívili jsme mačkárnu, šitlovnu, rumplárnu i brusírnu. Zhlédli jsme film o kozí farmě a o postupu výroby sýrů. Nechyběla ani ochutnávka kozího a ovčího sýru a možnost jeho zakoupení. Potom jsme navštívili i hlavní krytý výběh stáda koz – a že jich tam bylo!

Zábavná byla korálková tvůrčí dílna. Každý z nás dostal paměťový drát a mohl si na něj navléknout korálky podle svého výběru a vyrobit tak originální náramek třeba pro maminku.

Po krátkém volnu, kdy jsme utráceli za korálkové maličkosti, sladkosti a zmrzku, nás čekala příjemná vyjížďka výletním vláčkem z Pěnčína na Krásnou. Tam nás paní průvodkyně seznámila s příběhem o doktoru Kittlovi. Viděli jsme jeho dům a sanatorium a tak jsme si prohlédli kostel sv. Josefa a léčivou studánku.

A pak už hurá domů! Počasí nám přálo, takže se nám výlet opravdu vydařil a já doufám, že si ho děti užily...