Pohádková víkendovka byla bezva!

07.06.2014 23:14

V pátek a v sobotu 6.-7.června si užili naši druháci svou poslední víkendovku v tomto školním roce – tentokrát „pohádkovou“. 

Sešli jsme se v pátek v 19:00 hodin, uvelebili se ve školní družině, kde jsme spali, jedli, soutěžili a hráli si. Podle názvu je určitě patrné, že se všechny naše aktivity točily kolem pohádek. Pro děti bylo připraveno několik překvapení.

To první hned páteční večer. Navštívili jsme totiž úpické loutkáře v jejich nově se rodícím loutkovém divadélku, kde nám zahráli pohádku „Kašpárek a drak Pudivítr“. Děti si mohly vyzkoušet, jak se s loutkami manipuluje, prohlédly si zákulisí a místo, kde loutky odpočívají. Nové prostory nás okouzlily, a to nejen proto, že jsme byli úplně prvními návštěvníky.

Po návratu do školy jsme se pustili do našeho prvního tvoření. Každý si vyrobil a dle vlastní fantazie vyzdobil královskou korunu. Plnili jsme různé pohádkové hádanky na interaktivní tabuli a nakonec  shlédli „večerníček“ o Rákosníčkovi na dobrou noc. Samozřejmě nemohla chybět noční stezka odvahy, na kterou se děti vždy tolik těší. To už se ale ručičky na hodinách přehouply do dalšího dne, a tak jsme se „zavrtali“ do spacáků a nechali si zdát pohádkové sny.

V sobotu ráno jsme se hned po snídani vydali do areálu „Pod kaštany“, kde se konal dětský den. A tak jsme se v oranžových kšiltovkách rozprchli a soutěžili v nejrůznějších disciplínách. Za každou splněnou jsme také byli odměněni. Ve škole jsme poté ještě plnili nejrůznější pohádkové úkoly, za které jsme si vysloužili královské diamanty. Po obědě jsme po sobě všechno uklidili a vydali se na poslední pohádkové dobrodružství – šipkovanou, zakončenou opékáním buřtíků.

Velice děkujeme místním loutkářům za to, že jsme mohli být těmi „prvními“, paním kuchařkám za výbornou polévku a ochotným maminkám za opět vynikající buchtičky a koláče. No a samozřejmě našim dětem za prima strávené pohádkové dobrodružství.

(Radka Řeháková)

 

Video z víkendovky 

 

 

 

Fotografie z víkendovky